Voorwaarden

Onze kittens worden met veel liefde en zorg grootgebracht tot zij oud genoeg zijn om ons huisimages (4)-large en hun moeder  te verlaten en heerlijk verwend te worden bij hun nieuwe baasjes! Dit zal op een leeftijd vanaf 13 weken zijn.

De kittens komen uit geteste en gezonde ouders, worden meerdere malen ontwormd, zijn vlo en schimmel vrij, volledig ingeent, gechipt (en geregistreerd), nagekeken en gezond verklaard door de dierenarts en zullen in het bezit zijn van een paspoort en een mooie stamboom van Felikat en ontvangen een kittenpakket.

De voorwaarden die wij stellen aan toekomstige kitteneigenaren is dat onze kittens niet vrije toegang tot het buitenleven krijgen. Dit in verband met alle gevaren die daar schuilen.

Denk aan ziektes die zij kunnen oplopen door contact met (niet-ingeente) katten en andere dieren, ongelukken door gevaar van oa het verkeer, de kat kan gestolen worden enz enz….

Een afgeschermde tuin of balkon of een buitenren waar de kat een frisse neus kan halen zou ideaal zijn! Bij ons hebben de katten beschikking over een buitenren en zijn hier regelmatig met mooi weer te vinden!  

Ook zal een soortgenootje erg welkom en gezellig zijn voor het kitten, zodat het zich niet alleen voelt. Dit hoeft uiteraad geen raskat te zijn! Een kitten plaatsen wij niet alleen. 

Onze kittens worden niet verkocht via het internet en stellen wij de voorwaarde dat toekomstige eigenaren minstens één of twee keer langs komen om het kitten te bekijken en kennis met ons te maken. Eerste kitten bezoek kan wanneer de kittens 4-5 weken oud zijn. Een optie nemen op een kitten of een kitten reserveren kan dus alleen na persoonlijke kennismaking.

Bij het reserveren van een kitten vragen wij een aanbetaling van € 100,-.
Dit zodat wij de zekerheid hebben dat u als toekomstige eigenaar er goed over heeft nagedacht. Bij het annuleren van de kitten om welke reden dan ook, verlenen wij geen restitutie van de aanbetaling.

Cattery Lexxius behoudt zich altijd het recht om in twijfel om welke reden dan ook af te zien van de verkoop van onze kittens. Indien er al een aanbetaling heeft plaatsgevonden wordt dit uiteraard ten aller tijden geretourneerd.

De vraag naar kittens is altijd groter dan het aanbod. Wij hebben dan ook de “luxe” om kieskeurig te zijn wat betreft nieuwe eigenaren van onze kittens. En kieskeurig zijn wij ook! Het is ten slotte onze keuze geweest om de kittens op de wereld te verwelkomen en daarom onze verantwoordelijkheid dat zij hun leven zullen slijten bij de allerbeste nieuwe eigenaren! Deze verantwoording nemen wij heel serieus.

Een kat neem je niet voor even, maar voor zijn hele leven!